Vaaropleidingen

Erkende vaarschool (lid van Nautibel)

Beperkt en algemeen stuurbrevet / ICC

Heb je er altijd al van gedroomd om een (snelle) boot te besturen?

Dit is voor iedereen mogelijk, mits het behalen van het stuurbrevet.


Het stuurbrevet kan je vergelijken met het rijbewijs om een wagen te mogen besturen. Het is dus een wettelijk verplicht document dat elke persoon die een pleziervaartuig bestuurt, in zijn bezit moet hebben op voorwaarde dat het vaartuig:


•Een lengte heeft van 15m of meer

•Sneller kan varen dan 20 km/u (ongeacht de lengte, of meestal vanaf een 10pk motor)


Net zoals voor het behalen van je rijbewijs, bestaat het behalen van je stuurbrevet uit een theoretisch en een praktisch deel.

Theorie:

In voorbereiding op het examen stuurbrevet volg je 6 uur privé les bij ons voor het theoretische gedeelte.

Deze cursus zorgt voor een goed inzicht en verhoogt dus je kans op slagen. Je kan bovendien bij ons het opleidingsboek "Leidraad voor het Stuurbrevet verkrijgen, dit kan je steeds als naslagwerk raadplegen.

De theoretische cursus is een privé opleiding, jij plant de lessen in wanneer het jou het beste past.


Voor het examen dien je jezelf in te schrijven, vervolgens kies je de locatie (Oostende, Antwerpen en Brussel), datum en tijd in een examen centrum. Zij stellen een aantal computers ter beschikking waar je het examen aflegt. Herkansing is mogelijk zonder extra kosten.

Contacteer ons als je interesse hebt om deze opleiding te volgen. (info@timetoboat.be)

Praktijk:

Natuurlijk is het ook belangrijk om te leren varen met een boot, dit leren we je tijdens de 6 uur praktijk met een boot op het water, deze lessen zijn ook door jou vrij in te plannen.


Heb je net zelf een boot gekocht? Wij leren je varen met je eigen boot! Zo hoef je achteraf niet te wennen aan de gedragingen van een andere boot.

Indien je geen eigen boot bezit, gebruiken we onze eigen ribs (rigid inflatable boat) om je alle maneuvers aan te leren, rekening te houden met voorrangsregels, af te meren en zelfs hoe je een boot uit het water haalt om te transporteren. Kortom, je leert alle praktijk die nodig is om veilig met een (snelle) boot te varen.


We geven les aan onze locatie in Leuven. Vlak voor de shop hebben we toegang tot het water, dus er zijn geen extra verplaatsingen nodig.

Tijdens de praktijklessen wordt je ervaring bijgevuld in je dienstboekje.

Beperkt Stuurbrevet:

Geldig op de Belgische Scheepsvaartwegen met uitzondering van de beneden ZeeSchelde (binnenwateren)


Algemeen Stuurbrevet:

Geldig op alle Belgische scheepsvaartwegen zonder uitzondering.


Prijzen:


Theorie les (6u) in groep (4p): € 149,- / pers


Privé theorie les (6u): € 249,- /pers


Praktijklessen (6u) in groep (4p): Categorie 2 € 249,-


Prive praktijklessen (6u):

Categorie 1 (tot 30 PK)         € 249,-

Categorie 2 (tot 60 PK)         € 349,-

Categorie 3 (tot 90 PK)         € 449,-Boek "Leidraad voor het Stuurbrevet": € 25,-

Stuurbrevet aanvraag:

Als je geslaagd bent voor de theorie examens van het stuurbrevet, krijg je hiervan een bewijs toegestuurd. Dit dien je in bij Nautibel samen met je ingevulde dienstboekje, je ontvangt je stuurbrevet

ICC brevet:

Het ICC ( International Certificate of Competence) is een document, vergelijkbaar met een identiteitskaart, waarmee je in het buitenland kan aantonen dat je over de nodige brevetten beschikt om te mogen varen met een pleziervaartuig.

Om een Belgisch ICC te kunnen aanvragen, dien je te beschikken over een Belgisch rijksregisternummer en je Belgisch stuurbrevet. Een ICC hoeft niet vernieuwd te worden, het is onbeperkt geldig in duur.

Aanvraag ICC via NAUTIBEL (http://www.nautibel.be/nl/watersporter/icc)


      info@timetoboat.be                                               Time To Boat Leuven / Hasselt                                      www.TIMETOBOAT.be

Copyright © All Rights Reserved